Barny’s® Klokan™ Jarná edícia 80+40 cps

Užívajte si skoky bez obáv na Vaše roky! 

Kombinácia až 7 látok v jednej kapsule. 

Značkové rybie kolagény typu I a II v najvyššej kvalite

Natívny kolagén typu II z kuracích chrupaviek. 

Glukozamín a chondroitín sulfát, kyselina hyalurónová, vitamín C. 

Balenie: 80 kapsúl + 40 kapsúl zadarmo

Vhodné pre celiatikov: Bez lepku.

21,75 € s DPH

Tento produkt je momentálne nedostupný.

Prečo Barny's® Klokan™?

Klokan™ od Barny's® je kombinovaný živočíšny a vitamínový výživový doplnok, ktorý obsahuje až 3 druhy kolagénu (značkové kolagény typu I a II z rýb, natívny kurací kolagén typu II), glukozamín a chondroitín sulfát, kyselinu hyalurónovú a vitamín C, ktorý prispieva k správnej tvorbe kolagénu a k správnej funkcii chrupaviek a kostí (EFSA: ID 131, 149).
Jedinečné limitované jarné balenie obsahuje 80 kapsúl + ďalších 40 kapsúl grátis.

Až 7 aktívnych látok v jednej rastlinnej kapsule

Spoznajte silu jednej rastlinnej kapsuly s obsahom až 7 aktívnych látok v prirodzenej forme, ktorú ukrýva náš unikátny Klokan™ od Barny's® :

• Patentom chránený kolagén typu I v najvyššej kvalite značky COLLYSS™ získaný z rýb. 

• Patentom chránený kolagén typu II v najvyššej kvalite značky CARTIDYSS™ získaný z rají. 

• Natívny kolagén typu II získaný z kuracích chrupaviek. 

• Zdroj glukozamín a chondroitín sulfátu, ako aj kyseliny hyalurónovej, ktoré sa prirodzene nachádzajú v značkovom kolagéne CARTIDYSS™. 

• Zdroj vitamínu C, ktorý prispieva k správnej tvorbe kolagénu a k správnej funkcii chrupaviek a kostí (EFSA: ID 131, 149).

Čo je chrupavka a ako udržať vitalitu chrupaviek?

Chrupavka sa skladá z bunkových zložiek chondrocytov, medzibunkovej hmoty a perichondria (väzivového obalu). Z hľadiska štruktúry základnej hmoty je možné chrupavku deliť na hyalínovú chrupavku (napr.: spojenie medzi rebrami a hrudnou kosťou), elastickú chrupavku (napr.: v ušnici) a väzivovú chrupavku (napr.: medzistavcové platničky).

Kĺbové chrupavky napomáhajú tkanivu znášať mechanické namáhanie, spájaným kostiam umožňujú niesť váhu, tlmiť nárazy a kĺzať pohyby s minimálnym trením. Živiny sa do chrupaviek dostávajú cez okolité spojivové tkanivo, pretože sú avaskulárne (bezcievne). To znamená, že živiny nie je možné priamo dodávať krvným zásobovaním. Aj z tohto dôvodu môžu byť chrupavky náchylnejšie na opotrebovanie a ich poranenia sa hoja pomalšie, pretože telo nedokáže dodať dostatočné množstvo živín potrebných na „opravu“ chondrocytových buniek. V prípade opotrebenia chrupavky môže nastať priamy kontakt kostných povrchov, ktorý je sprevádzaný bolesťou.

Štruktúru chrupaviek tvoria jemné kolagénové vlákna, z ktorých má najvýraznejšie zastúpenie kolagén typu I a II. Avšak, v ľudskom tele sa nachádza až 28 rôznych typov kolagénu. Ide o proteíny, ktoré sú veľmi dôležité pre udržanie tvaru, tlmenie kĺbov a zlepšenie flexibility mnohých telesných tkanív (napr.: kosti, koža). Naše telo si kolagén dokáže produkovať aj prirodzenou cestou pomocou rozkladu bielkovín na aminokyseliny, ktoré získava zo stravy. Starnutím však produkcia kolagénu prirodzene klesá. Medzi potraviny bohaté na esenciálne aminokyseliny, ktoré telo dokáže využiť na tvorbu kolagénu, patria napríklad vajcia, sója, strukoviny a mliečne výrobky. Taktiež je veľmi dôležitý aj dostatočný príjem vitamínu C, pretože ten prispieva k normálnej tvorbe kolagénu a k správnej funkcií kostí a chrupaviek (EFSA: ID 131, 149). Vitamín C môžeme nájsť napríklad v ovocí či listovej zelenine.

Kolagén typ I a II

Kolagén typu I je najrozšírenejším kolagénom v ľudskom tele (napr.: koža, väzivá, kosti, zuby). Tvorí hlavné štrukturálne zloženie takmer všetkých spojivových tkanív, napríklad šliach. Šľachy pripevňujú kostrové svaly ku kostiam a sú tvorené z množstva kolagénových vlákien, ktoré im poskytujú vysokú pevnosť v ťahu. Stiahnutím svalstva šľachy prenášajú mechanickú silu na kosti, ktoré „potiahnu“ a tým umožnia pohyb. Kolagén typu I zlepšuje produkciu elastínu, vďaka čomu je tkanivo pružnejšie, napomáha rastu vlasov, nechtov a udržaniu pevnosti pokožky. Taktiež poskytuje štrukturálnu výstuž kostí, v ktorých pôsobí ako oporné „železné tyče v betóne“. Kolagén typu I pochádza zvyčajne zo živočíšnych bielkovín. Primárnym zdrojom tohto typu kolagénu môžu byť napríklad ryby, vývar z kostí a červené mäso.

Kolagén typu II je hlavnou štrukturálnou zložkou kĺbových povrchov elastických a hyalínových chrupaviek, ktorým dodáva elasticitu a odolnosť v tlaku. Napomáha udržiavať tvar chrupaviek, vďaka čomu bráni ich deformáciám a opotrebovaniu. V dôsledku degradácie tohto typu kolagénu môže dôjsť až k nezvratnému poškodeniu chrupaviek. Prirodzene ho môžeme získať napríklad konzumáciou morských a kuracích produktov. Hydrolyzovaný kolagén typu II je natívny kolagén, ktorý je všeobecne uznávanou zložkou špičkových doplnkov pre podporu kĺbovej výživy. Enzymatickou hydrolýzou sa štiepi na peptidy, ktoré sú ľahko stráviteľné proteíny s vysokou biologickou dostupnosťou.

Odporúčame

Odporúčame vám tie NAJ produkty na podporu imunity.

Imunita pokiaľ je zdravá, dokáže choroboplodné mikroorganizmy eliminovať.

V súčastnom stave je riešením mať silný funkčný imunitný systém. Posilnenie imunitného
systému odporúčanými zložkami vo vybranej kvalite je podľa nás taktiež klúčové ako
dodržiavane odstupu, umývanie rúk a nosenie rúška!

Ak potrebujete poradiť sme vám k dispozícií na v pravo dole na podpore, alebo priamo na infolinke: 0850 184 314

Opýtajte sa otázku

(voliteľné)
*(povinné)

Napísať recenziu

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii:

Prevziať

Protokol č. 077032/22

Protokol s výsledkami na stanovenie gliadínu/lepku.

Prevziať (106.15k)